Teacher Assignments

Teacher Entries

Student Entries


Article posted March 13, 2008 at 08:27 PM GMT •
comment (1) • Reads 332


Final Writing Assignment
Dear Mom and Dad,
I Suggest that we should go to Alaska Because The Iditorad happens in Alaska and why Alaska? Because it is snowy there, and Alaska Is HUGE!!! And also very cold because I also like the cold I don’t know why but I do!
The history of the race is cause Nome was very sick and he needed medicine.
The weather in Alaska could be snowy, cold and sometimes very warm to.
The Geography of Alaska is The Brook Range and the Alaska Range.
The Dog sled teams and the mushers well my mushers name is DeeDee Jonrowe and The dog sled teams they drop off dogs because they could be very ill or be in bad condition.
Again why Alaska because the snow is there, BIG, and also cold!
And that’s why we should go to Alaska.
THE END!!!

Article posted March 13, 2008 at 08:27 PM GMT •
comment (1) • Reads 332

Article posted February 28, 2008 at 04:09 AM GMT •
comment (2) • Reads 72


Key: /=divide #=number = subtract
Hey! My teacher is making us do a division problem!! It also has to be big!! I have to talk you throught the steps too! OK...My problem is:34,424/4=?
Ok, so first you have to know how your going to split up the #. Like for 34,000 you could split it up in to 32,000.
When a # is not divisible by the # your dividing then you have to find the nearest # that is divisible by the #.
Then after that you have to subtract 32,000 from 34,424 which = 2,424! After that you have to the next # divisible by 4..that is 2,400. Then you have to find the next # divisible by 4 which is 24!!
Now you have to do this: You have to divide 32/4=8. Then 320/4=80. Then 3,200/44=800. Then 32,000/4=8,000. What I am doing is I am taking a big # and I am making it smaller to divide. Then it gets bigger each time until I get to the # I origianlly had to divide!!
Now we have do do the same thing except with different #'s. So now we have to do: 24/4=6. Then 240/4=60. Then 2,400/4=600!! So far we have 8,000 and 600.
Now we have to divide 24/4=6!!
So now we have to add up all our answers. Which are 8,000 and 600 and 6. The answer is 8,606!!!
So thats how you solve a big division problem!!
Sincerely,
Goldilocks :)

Article posted February 28, 2008 at 04:09 AM GMT •
comment (2) • Reads 72

Article posted February 27, 2008 at 11:21 PM GMT •
comment (1) • Reads 80


This is a wierd way to do division so you can learn how to do long division.
20/4=5
24/4=6
4/4=1
so..... 20,000
2,400
+ 4
_________
22,404
So the problem is 22,404.
20/4=5
200/4=50
2000/4=500
20000/4=5000
24/4=6
240/4=60
2400/4=600
4/4=1
Now all you have to do is add up the answers.
5000
600
+ 1
______
5601

Article posted February 27, 2008 at 11:21 PM GMT •
comment (1) • Reads 80

Article posted February 27, 2008 at 11:07 PM GMT •
comment • Reads 112


we have bine lerning about multipalse of 6,4and3? I am not sure about that one if we had lernd about it. So now we have to make a large divison problem and we have to show you how to solve it so on the next blog I am about to make is the divison problem oh yeah bye from contolaf

Article posted February 27, 2008 at 11:07 PM GMT •
comment • Reads 112

Article posted February 26, 2008 at 07:34 PM GMT •
comment • Reads 135


HI HI WORLD,
Im going to tell you a divition problem oh yay (NOT) so lets get on with it.
50,424/4=126,10
So we have to find out how much we have left,
50,42448,000=2,424
2,4242400=24
48/4=12
480/4=120
4800/4=1200
48000/4=12000
24/4=6
240/4=60
2400/4=600
40/4=10
12000+600+10=126,10
Well thats all bye!

Article posted February 26, 2008 at 07:34 PM GMT •
comment • Reads 135

Article posted February 26, 2008 at 05:51 PM GMT •
comment • Reads 79


This is a wierd way to do division so you can learn how to do long division.
20/4=5
24/4=6
4/4=1
so..... 20,000
2,400
+ 4
_________
22,404
So the problem is 22,404.
20/4=5
200/4=50
2000/4=500
20000/4=5000
24/4=6
240/4=60
2400/4=600
4/4=1
Now all you have to do is add up the answers.
5000
600
+ 1
______
5601

Article posted February 26, 2008 at 05:51 PM GMT •
comment • Reads 79

Article posted February 26, 2008 at 05:51 PM GMT •
comment (1) • Reads 84


Professor McGonagall is really getting annoying with the division we are doing:)
Today she started us off with 38028/4(She said that the / means divided by so)
To make up a really good BIG division problem you have to think of the multiplues of the number that you are dividing by. In this case it's 4 so now you think of the basic facts of 4
The only pairs that I split the number into are
36000/4
2000/4
28/4=7
I got those because 38 can be split into 36 with 2 left over.
I got the 20 from the left over 2 from the 38 and the 0 in 38028.
Lastly I got the 28 from the last two numbers in 38028.
To figure out 36000 I started with 36 and built up.
36/4=9
360/4=90
3600/4=900
36000/4=9000
So to start out with a 9000. Now I do the same with the 2000 and 28.
I start with 20 and...
20/4=5
200/4=50
2000/4=500
...you have a 500 and a 9000=9500
Then you do the same with the 28...
28/4=7
and you have a 9000, 500 and a 7. Add them all up and you get 9507. Do you get it?
That is a really long way to division even though long division is doing all that in only a little work.

Article posted February 26, 2008 at 05:51 PM GMT •
comment (1) • Reads 84

Article posted February 26, 2008 at 05:50 PM GMT •
comment (3) • Reads 550


I'm going to show you my division problem. The problem is 38,028 divided by 4 the first step is you find the basic fact in the problem. The second step is when you need to break it up into numbers that can be divided by 4. I subtracted 38,000 from 36,000 and I got 2028. Then I subtracted 2028 from 2000 I got 28. 36,20,28 are all divisible by 4. The third step is when you have to figure out what 36,000 divided by 4 is. What I did is that I turned 36,000 into 36,36 divided by 4 is 9 so you just have to do 36 divided by 4 all the way up to 36,000. Then do that with the other numbers 20 divided by 4 is 5 and 28 divided by 4 is 7 add those answers together and you get 9507 that's what I got.
From,Frodo

Article posted February 26, 2008 at 05:50 PM GMT •
comment (3) • Reads 550

Article posted February 26, 2008 at 05:46 PM GMT •
comment • Reads 77


Hi I'am Hermione how are you. Do you want to do some math today then you are reading the best blog in the class today here? get the qwestin and you are a champ ok here it is .
38,028/4=
it = 9,507 isit that a big number now you get a srap peas of paper then you do the math you go 36/4=9
360/4=90
3600/4=900
36000/4=9000
then you put 9,000+500+7=9,507 Becuse you put 500+7=507+9,000=9,507 that is your ansher to the prablam and you can get more info if you go to comant at the botam of your page clik on it and it will bring you to some theing like it will say add a comment and you clik on it and you put your nickname and then you go and tipe you comment or qwesing then i will get on and tipe you back if I can get to you ok.

Article posted February 26, 2008 at 05:46 PM GMT •
comment • Reads 77

Article posted February 26, 2008 at 05:44 PM GMT •
comment (3) • Reads 75


My class is working on big division (/) problems. This is the problem Professor McGonagall: 38,028/4=?. This is how I figured this out.
38,028/4=?
First you need to subtract the problem into the biggest multiple of 4. I know I didn't explain it very well but that's the best I can do.
38,02836,000=2,028 so the basic fact is 36/4=9
2,0282,000=28 so the basic fact is 20/4=5
2828=0 so the basic fact is 28/4=7
Then we need to solve the problem. I broke the 38,028 into a 36,000, 2,000,and a 28.
We need to solve 36,000/4= first. this is how I solved it:
36/4=9
360/4=90
3,600/4=900
36,000/4=9,000
Next we need to solve 2,000/4=. this is how I solved it.
20/4=5
200/4=50
2,000/4=500
Last we need to solve 28/4=? That's easy: 28/4=7
Very last we need to get the answer. 9,000+500+7=9,507!!!
38,028/4=9,507

Article posted February 26, 2008 at 05:44 PM GMT •
comment (3) • Reads 75

Article posted February 26, 2008 at 05:43 PM GMT •
comment (3) • Reads 83


Here is a divison problem i did.
38,028/4= first i did the basic facts they were 36/4=9 36/4=9 20/4=5 28/4=7
20/4=5 360/4=90 200/4=50
28/4=7 3600/4=900 2000/4=500
36000/4=9000
9000+500+7=9507 that is the answer

Article posted February 26, 2008 at 05:43 PM GMT •
comment (3) • Reads 83

Article posted February 26, 2008 at 05:42 PM GMT •
comment (2) • Reads 101


Hey everybody. I will explain to you how to divide by breaking up a hige ugly number here it is...
38,028/4=
First you have to know your basic facts. You can divide 36 by 4 which equals 9. That's one of your basic facts. We need two more. You can take the 20 divided by 4 which equals, 5. One more. We can take the 28 and divide it by 4 which equals 7. Now you have to divide 38 by 4=9, go up until 36000. So that means you have to divide three more times but you have to add an extra 0 to the 36 and the 9. Then you gave to do the same thing for 20, exept you only go to 2000. Then you have to divide 28/4=7. You only do that once.
Then you have to add up all the answers to get the main answer. I won't tell you, you have to do it yourself if you want to find ou!!!
Thanks!
AmericanGirl
PS. The / means divide.

Article posted February 26, 2008 at 05:42 PM GMT •
comment (2) • Reads 101

Article posted February 26, 2008 at 05:36 PM GMT •
comment • Reads 129


38,028/4
reamember that divson problem that I promised you here it is...
I want to figure out how many groups are in 38,028. The first thing I did was take
`

Article posted February 26, 2008 at 05:36 PM GMT •
comment • Reads 129


