files/ BrendanM475 -- Blogmeister
 Blog Blurb This blog is a place for fifth graders in Grand Forks, ND to share their thinking about math. The purpose of our blog is to communicate our learning through authentic interaction. We hope you will visit our page often and respond to our writing, thinking process, and problem solving.
 by BrendanM475 teacher: Alice Smith

Blog Entries
 5/15 Civil War Numbers 5/7 Multiplying Fractions 4/30 Solving Equations 4/17 Order in the Court... 4/17 Positve and Negitve Numbers 4/12 4/2 Review 3/29 Awesome Site 3/19 More Fraction Fun 3/6 Magic Pen 2/22 The Best Fraction Problem! 2/15 Short term memory 2/8 Light blue Dark blue 1/31 Fraction flower 1/23 Fractions @ decimals @ percents...Oh My! 1/10 Warm up 1/3 Sliding puzzle/Changing Places 12/12 pool geometry 12/5 tessallations 12/5 Eyeballing Game 11/22 Angle Mania 11/14 Make and Measure 11/7 Drawing Cubes 10/24 Big numbers 10/17 Reaction Time 10/10 Why Estimate List 25, 50, all

The Best Fraction Problem! Billy ate 3/5 of a bag of 80 gummy bears. Bob ate 2/5 of a bag of 75 gummy bears. Who ate more? Explain your answer in a comment.

Article posted February 22, 2012 at 10:32 AM • comment (5) • Reads 167 • Return to Blog List

80/5 equals 16. 16 x 3 equals 48. 75/5 equals 15. 15 times 2 equals 30. Billy ate more gummy bears. Am I right? I'm right!
Comment Posted on February 26, 2012 at 01:34 PM by ParkerA736

[80 divide by 5=16] [16 16 16=48] So Billy ate 48 gummy bears. [75 divide by 5=15] [15 15=30] So Bob ate 30 gummy bears.
Comment Posted on February 26, 2012 at 12:01 PM by JordanR729

Billy ate 16 gummy bears because 80/5 = 16. Bob ate 15 gummy bears because 75/5 = 15. Billey ate 1 more gummy bear.
Comment Posted on February 26, 2012 at 11:51 AM by BailleyG697

Billy ate more. I did 3/5 times 80/1 to equal 250/5. Then lastly, I divided it by 5 to equal 48. Then for Bob I did 2/5 times 75/1 to equal 150/5 to equal 30. Did I get the answer right?
Comment Posted on February 22, 2012 at 06:29 PM by ZacharyS730

Well 80/5=16 16x3= 48
and 75/5=15 and 15x2=30

Comment Posted on February 22, 2012 at 03:43 PM by RayevinnM222